Mobil

+46721815971

E-post

jenny@jennyshelhet.se

Öppettider

Varierar

Regressionen är ett kraftfullt redskap där man under djup avslappning (hypnotiskt tillstånd) kan upptäcka mönster i sina relationer och få djupare kontakt med kroppen, känslorna och det undermedvetna. Allt sker i ett samspel mellan terapeut och klient där klienten har kontrollen och terapeuten guidar.
Det är en visualiseringsmetod där man till exempel går man tillbaka till barndomen för att hitta grundorsaken till det nuvarande problemet. Med hjälp av din fantasi eller din inre värld skapar ditt undermedvetna kopplingar till ditt nuvarande liv. Man kan uppleva bilder, minnen, dofter men framför allt känslor. Att genomleva känslorna är det viktiga och det som gör att man känner sig ”renare” efteråt. Det är som om man rensar ut gammalt skräp som skymmer den man verkligen är.

Enligt Jung och andra inom drömforskningen så finns det ett kollektivt medvetande, en symbolvärld där symbolerna har likvärdiga betydelser för alla människor. Där finns våra mytologiska sagor om prinsar, prinsessor, drakar, det onda och det goda. Arketyper och symboler som alltid funnits i människan och som är lika för alla.
I regressionen kan det dyka upp riktiga minnen som kanske belyser ett inlärt mönster från barndomen som fortfarande triggas i liknade situationer nu som då. 

Det som är tydligt är att man bara får precis så mycket emotionell (ibland även fysisk) smärta man klarar av. Det är precis som om psyket lite avdramatiserar händelsen genom att skapa symboliska dramer. Det kan vara som tidigare liv eller som sagor. Det är en känsla man ska genomleva och då får man den upplevelsen man behöver och kan ta in.

90 min: 1000 kr

Translate »

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.