Mobil

+46721815971

E-post

jenny@jennyshelhet.se

Öppettider

Varierar

20180725_234133

Hon vaknade långsamt och kände att sängen bredvid henne var tom. Hon lyssnade efter ljud men hörde ingenting som kunde berätta vart han tagit vägen. Det var fortfarande tidig morgon och inte dags för frukost än. Hon reste sig halvt på ena armbågen och såg ut i trädgården genom dubbeldörrarna i sovrummet. Han stod därute i sin korta kimono med ryggen mot henne. Han såg frånvarande ut, tänkande och grubblande stirrade ut i ingenting såg det ut som. Kärleken hon kände för honom. Åtrån, hon visste att han var naken under det tunna tyget och hon älskade det.

Samtidigt funderade hon på vad han tänkte på. Var det något han oroade sig över eller hade han bara haft en dålig dröm. Tänkte han på de två? Deras liv. Ångrade han att han lämnat sin familj för henne?

Det var hennes oro, det visste hon, att han en dag skulle gå tillbaka eller vidare, att han skulle tröttna på henne. Hennes innersta tro, hennes största rädsla var att hon bara dög till sex, att det var det enda männen tyckte om hos henne. Hon förstod egentligen inte var den oron kom ifrån, kanske något i hennes uppväxt. Hon visste dock att hon hade haft flera tidigare liv som mätress, prostituerad, älskarinna och t o m drivit en bordell men att det skulle sitta så djupt i henne, denna svaghet men också styrka. Hon visste hur hon använde sin kropp, hon visste hur hon fångade och manipulerade, för att få det hon ville ha. Hon kunde spelet även om hon inte använde det längre, hon ville inte ha en annan man, hon ville bara ha honom.

Varför stod han bara där? Han måste frysa nu, hösten hade kommit och hon såg att det var fuktigt och antagligen kallt i gräset där han stod. Hon var rädd, hon hade aldrig velat vara med någon så mycket som hon ville vara med honom. Han gjorde henne lugn. Han gjorde henne vansinnigt kåt. Och hela skalan däremellan. Glädjen att få vara med honom och känna hans kärlek, hon ville inte förlora det. Hon var rädd.

Han vänder sig om, känner väl hennes ögon i nacken och ser henne rakt in i ögonen. Hon håller andan, söker i hans ansikte efter någon sorts känsla. Hans ögon ser först sorgsna ut men sedan ler de och till slut kommer ett snett leende på hans läppar. Leendet som hon älskar och smälter av varje gång.

En kort liten novell eller ett utkast till kommande bok.

 

© Jennys Helhet/Jenny J Ahlberg

Rekommenderade artiklar

Translate »

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.