Mobil

+46721815971

E-post

jenny@jennyshelhet.se

Öppettider

Varierar

Söndagsfunderingar:

Jag har ju förstått sedan länge att jag inte är en ”vanlig” massör. Jag gör en hel del som inte kan beskrivas. Jag gör ett energiarbete samtidigt som kan vara svårt att förklara och ta betalt för. Jag ger en känsla. Jag är en ”helhetsterapeut”. Hur tar man betalt för det?

Prissättning är nog svårt för de flesta som erbjuder tjänster. Man tittar på och jämför vad andra har i samma stad, det skiljer ju väldigt mycket mellan Stockholm och Trelleborg t ex. Man vill ju att klienterna ska komma till en och inte gå till någon billigare. Samtidigt har man utgifter; hyra, redskap, förbrukningsmaterial, arbetskläder mm. Egenavgifter och skatt finns också. Tiden för administration, städ, tvätt och bokföring måste läggas på tjänsterna. Det är ju också en stunds förberedelse både före och efter varje klient.

Ensamföretagare som jag arbetar när som helst vi kan, jag jobbar helger och kvällar för samma priser. Det kanske jag inte ska? Eller ska jag höja helt generellt? Det finns mycket funderingar. Jag justerar ibland mina priser för sjukskrivna, pensionärer och studenter. När jag vet att de verkligen skulle behöva men kanske inte ens har råd med maten den månaden. Min drivkraft är att hjälpa men jag behöver kanske hjälpa mig själv först (och ta betalt för det jag gör) annars kan jag ju inte betala hyran. Då kan jag verkligen inte hjälpa.

Just nu ligger jag på en nivå som jag tycker är accepterad och acceptabel. Men med tanke på hur mycket jag faktiskt ger… Jag ger alltid 100%, för mig finns inget annat. Det är svårt att inte göra annat men man vill ju inte bränna ut sig heller,  balansen är viktig. Allt bottnar väl i mitt eget värde. Hur mycket jag värderar mitt arbete och mig själv som människa. 

Jag värderar mina klienter högt och att mitt arbete ska kännas ”helt” och ”fulländat”. Man ska känna sig belåten när man går ifrån mig. Jag använder inga billiga oljor i dunkar utan noga utvalda och gärna ekologiska oljor. Kvaliteten är viktig för mig, både i arbetet och i tillbehören. Känslan, att man känner sig välkommen och omhändertagen, respekten och acceptansen. Den är viktig för mig. Helheten.

Ja, jag får fundera vidare tills nästa år. Min dröm är ju att kunna försörja mig på mitt eget företag men just nu är det inte möjligt. Vi får se om vi kan få igång lite kurser till nästa år och hoppas på att (Corona)läget snart ändras.

Rekommenderade artiklar

Translate »

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.