Jag har alltid varit intresserad av vår fysiska och psykiska hälsa. Att försöka se helheten – att förstå helheten. Vem är man när man föds, vem blir man på grund av sin uppfostran och sin omgivning? Hur ska man göra för att må sitt bästa? Som jag ser det så finns det inget ”quick fix”, ingen universal behandling som hjälper alla. Man måste gå dit man känner sig manad.

Alla har sin egen väg att vandra.

Min väg har varit konst, yoga, meditation och tidigare liv. Under tiden jag utbildade mig till byggingenjör och jobbade som detta så provade jag alla terapier och behandlingar som jag kände mig manad till för att komma till rätta med spända muskler och för att må bra. Det har varit allt ifrån psykosyntes, olika sorters massage, zonterapi, akupressur till healing. Hälsoträdgårdar och naturens läkande kraft har länge varit mitt intresse. Hur allt hör ihop, kropp, psyke och själ och att allt är en samverkan.

Att försöka lyssna på sitt inre ser jag som det viktigaste för att må bra och för att nå dit så måste man börja lyssna på sin kropp. Jag anser att kroppen är en indikator på hur man mår på ett mentalt plan också. Dessutom hjälper det att bli medveten om sina beteenden och mönster som kanske fördärvar mer än hjälper. Allt hör ihop.

Min vision är att ge en mjuk och okomplicerad form av terapi för kropp, psyke och själ. 

2004 gick jag en mediumutbildning för Pehr Trollsveden och gick därefter två kurser i Reikihealing. Healingen kommer naturligt för mig i massagen och ibland kanaliserar jag budskap till klienten. Min kreativa sida har börjat blomstra igen och nu har jag nytta av utbildningen på Halmstads Fria Målarskola som jag gick 97/98. Det kommer till uttryck i Skisser av Tidigare liv och Själstavlor i akryl. Jag ser den du är; får tidigare liv, delpersonligheter, symboler mm till mig och tecknar eller målar det jag ser.

Jag har precis avslutat en 2,5-årig utbildning till Samtalsterapeut på Akademin för SER-terapi där det första året till Regressionsterapeut var väldigt självutvecklande och läkande. Praktisk terapi i grupp och enskilt, teori och övningar ökade både förståelsen för mig själv och för andra.

Om jag inte förstår hur jag själv fungerar och reagerar, hur ska jag då kunna hjälpa andra?

Om jag inte förstår de olika processerna i mig själv, hur ska jag då kunna hjälpa andra i deras?

Barndomen, olika anknytningsteorier och termen iscensättning är grunden i utbildningen. Det andra året är det mer teori och dessutom olika övningar i symbolterapi (dröm- och bildterapi). Egenterapi  är ett krav för att bli SER-terapeut och det rekommenderas att man går i terapi/handledning även efter utbildningen när man arbetar som terapeut eftersom man kan reagera på klientens problem. Som terapeut är det viktigt att ha full närvaro i klienten och inte blanda in sina egna reaktioner oh agera utifrån dem. Medveten närvaro, förståelse och empati är viktigt i relationen och det är just i en tillitsfull relation läkning kan ske. Verktygen är sekundära. Jag har dock med mig en del verktyg som jag kan använda.

Massage, healing och EFB-metoden använder jag när kroppen behöver lösa upp spänningar men även här kommer samtalet in och ibland är det min mediala sida som aktiveras och jag kan se olika saker. Då kan jag också ställa frågor till dig som kan hjälpa till att lösa upp känslomässiga blockeringar i kroppen.

I meditationen, regressionen och samtalsterapin är det du som undersöker ditt inre med mig som guide och samtalspartner.

Som person är jag lugn, inkännande och lyhörd för dina behov. Min drivkraft är att hjälpa och att lösa problem.

/Jenny J Ahlberg

Här är en artikelserie "Vägar till Välmående" i Trelleborgs Allehanda med ett reportage om min verksamhet från 2018-09-25

Tyvärr är det endast prenumeranter som kan läsa den så jag lägger upp delar av den här nedan.

 

     

     Läs mer på 24trelleborg.se - 2017-06-04

 

Här är en artikel om mig i Trelleborgs Allehanda från 2016-10-10.


Den 10 april (2016) sände P4 Stockholm och Stina Wollter ett program med Ulf Sandström som bl a handlade om hypnos. När lyssnarna fick ringa in andra timmen så fick jag tillfälle att berätta lite mer om regression. Ca en timme in i programmet.
Söndagarna med Stina Wollter "Stina och Ulf med nyfikenheten som drivkraft".

Lyssna här!