När man dödar en ängel

Posted on Leave a commentPosted in funderingar, reflektioner

När man dödar en ängel - då får man ett helvete på jorden.

Jag är sen i min reflektion, jag vet, sån är jag. Jag reagerar snabbt, är impulsiv och brinnande men sen tar mitt analyserande över; jag väger, jag funderar, jag ser ur alla synvinklar. Jag letar förklaringar och jag känner in vad jag vill säga.

#brinnförjosefin

Så mycket hat det finns som måste riktas någonstans. En häxjakt på en man som som skadat en kvinna så illa så att hon till slut dog av skadorna. Tragiskt och oerhört sorgligt att detta kunde hända och att det faktiskt händer varje dag vare sig man är kändis eller ej. Klimatet har ändrats sedan #metoo och jag tror att samhällsklimatet ändrats mycket de senaste 10 åren. Att det som förr klassades som "svagt" har blivit accepterat som mänskligt. Att våga prata om psykiska sjukdomar, psykisk ohälsa hos kvinnor, barn och män. Mäns psykiska ohälsa är inte så synlig eller tydlig kan jag tycka, depressioner, javisst men allt annat? Våldsamma beteenden slätas över, ses som normalt och därför väldigt svårt att få vård för/ge vård till. Många skulle behöva tvångsintas men inte sättas i fängelse utan ges vård. Hur mycket av detta beteendet är nedärvt? Hur mycket beror på en dysfunktionell uppväxt? Frågor vi behöver ha svar på när någon döms.

En annan reflektion jag gör lite krasst är att nu är det dags för männen att brinna. Manssamhället. Manskulturen. Efter århundraden av häxjakt på starka kvinnor så är det dags för den sk Starke Mannen att brinna. Den svage mannen alltså, den som ger sig på kvinnan (barnen, djuren, jorden) bara för att han kan och ser sig berättigad till det. En man full av känslor som inte går att tygla. Om Hysterikan gråter så slår den Våldsamme. Starka känslor styr båda och båda behöver hjälp.

Det kvinnliga samhället håller på att formas, det mänskliga, där vi slutar vara djur från stenåldern eller påhittade sociala normer och börjar leva som verkliga jämlikar i empati och kärlek.

Det är min tro. Och min tro på detta är så stark att det är förbi dröm och hopp. Denna verkligheten formas nu med allas hjälp och jag hyser stark tillit till att mina barn ska leva i ett mer balanserat och kärleksfullt samhälle.

Text och bild © Jennys Helhet

En sammanfattning

Posted on Leave a commentPosted in tips

Jennys Helhet erbjuder

 • Massage
 • Avspänningsmassage
 • Healingmassage
 • Healing
 • Meditation
 • Regression
 • Vägledning
 • Coachning
 • Intuitivt måleri
 • Tidigare-liv-skisser
 • Själstavlor
 • Ett helhetskoncept inom stress, utbrändhet, sorgbearbetning mm
 • Gemensamma föredrag, kurser, seanser och butik på NäraStation

Paris igen

Posted on Leave a commentPosted in berättelser, dikter

“Vi möts i Paris”
Orden kom till mig från fjärran
Från en tanke långt bort
En svag viskning i mitt sinne

Hans röst?
Någon annans?

Men ja, vi möts i Paris

Dåtid, nutid eller i framtiden
Här och nu
Vi kan ta oss vart vi vill

Jag möter dig där
På ett café på Montmartre
Jag målar av dig där
När du dricker ditt kaffe
Läser din tidning
Med hatten på bordet
Bredvid dig
I Tystnad

Mjukt vänder du bladet

©Jennys Helhet

Boktips

Posted on Leave a commentPosted in berättelser, tips

Vill här tipsa om några författare och vänner och deras magiska böcker som verkligen berört mig på djupet.

Nyhet! Odlaren från Ingermanland av Annika Radlöv

Ett stycke historia som också handlar om mina förfäder. Mycket igenkänning också av hur healing går till, vad man kan åstadkomma när man står i kontakt med Gud/Universum/Kraften.

"Romanen "Odlaren från Ingermanland" 308 s., är en spännande berättelse om kärlek, mod, tro och mirakel. En blandning av historisk realism och fiktion från 1875-1939, delvis byggd på några av mina förfäders historia, och utspelas i Ingermanland, Helsingfors, Stockholm och ett av de värsta Gulaglägren i Sibirien. Om ett glömt folk och ett glömt folkmord.

Det vackra omslaget/illustration har Tone Bremnes Vandemir gjort.
Jag vill också tacka Jorun Modén (www.forfattarkurs.se) vars kurser gett mig väldigt många bra verktyg och konstruktiv kritik - kan varmt rekommenderas.

Pris: kr. 250,- (+ evt porto) var av 50,- pr bok går till Ingermanlandshjälpen (åldringsvård m.m.). Kan betalas med vipps/swish eller kontant.
Boken finns på adlibris.com, men då får Ingermanlandshjälpen 0,- og forfattaren kun 20,-, så köp gärna privat."

/Annika Radlöv

Daniel Mendozas böcker

"Om Den Enda och Själens röst

Daniels debutroman, Den Enda, har höjs till skyarna av läsarna. För dig som ännu inte hunnit med att läsa den så handlar Den Enda om kärleken mellan en kvinna och en man, Elma och Nathaniel. En kärleksroman som också i mångt och mycket speglar deras kärlek, omtanke och respekt för allt levande. Samt deras engagemang för att bidra till en bättre värld. Den Enda är en bok om den själsliga längtan och att finna den rätta.

Själens Röst är en diktsamling som har sin början i Den Enda.

Daniels skrivande, precis som skapandet av Good News Magazine, handlar om en önskan om att få beröra och att få göra världen lite vackrare, lite vänligare."

(från www.danielmendoza.se)

Jag har läst Den Enda flera gånger och varje gång är det något nytt som helas. Första gången var magisk, jag skakade och grät, jag kände värme i bröstet, olika kroppsliga helande uttryck. Jag tror inte att jag läst någon bok som gått så djupt in i själen.

Jakob Arvolas böcker

"Det går ikke over" är ett tåg, människor och tillfälliga stunder som spänner över ett helt århundrade. Det är en samling historier, som alla avbildar minuter, veckor eller långa, långa tider med alla slags känslor av det starka utbudet.

"Jeg vet hva du driver med" en novellsamling förlagd till Norge efter kriget, skriven i det kalla och hårda kölvattnet av två katastrofer: 22 juli 2011 och flyktingkatastrofen i Medelhavet 2015.

Om författaren: Jakob Arvola (f.1967) är från Vadsø i Finnmark och bor i Oslo. Han har arbetat som journalist på radio och tv sedan 1988. "Det går ikke over" är hans debut.

(text hämtad och översatt från www.bokklubben.no)

Jag vill beskriva Jakobs böcker som ett strömmande vatten, en fors av känslor och krumbukter, vatten som strömmar, forsar, stannar upp för att ta en annan väg. Du flyter fram i glädje, drunknar i sorg och nästan spyr när realismen blir för stark. Har du inte varit nära dina känslor innan så lovar jag att du hamnar där. Mitt i ditt eget kaos. Att böckerna är på norska var inte något stort problem, de få ord jag var osäker på översatte jag på Google (!). Det var som att texten gick förbi språkbarriären.

Kom

Posted on Leave a commentPosted in berättelser, dikter

"Kom"
Ordet gjorde henne glad och lycklig
Hon kände sig älskad
Välkommen
"Bara kom"
Hon behövde inte ta med något
Inte baka, laga, köpa eller fixa
Inte ta på sig något speciellt
Bara vara

Bara hon
Och han
Kravlöst
Villkorslöst
Öppna armar
Öppen dörr
Alltid välkommen
Alltid älskad

Ur "Han och Hon"
Text och bild

© Jennys Helhet

 

Ditt hjärtas röst

Posted on Leave a commentPosted in dikter

Ditt hjärtas röst

Till en början

En viskning som du måste lyssna noga på

Ett litet frö som börjar gro

Sakta växer ur hjärtat

Den vackraste blomma

Och det blir tydligt även för dig

Vad som din själ och ditt hjärta

Längtar efter

 

©Jennys Helhet

Han och hon (igen)

Posted on Leave a commentPosted in berättelser, dikter

(några utdrag ur ofärdig novell/bok ... evighetsarbete)

"En man jag aldrig träffat
Vars ögon jag aldrig mött
Hur kan du ändå vara mig så nära?

 

... Hon fanns också i hans minne som en svag doft som han inte kunde placera. En gåta som han verkligen vill lösa. De gick långsamt mot varandra, sökande i varandras ögon efter en tvekan eller ett avståndstagande. Men deras själar hade redan börjat dansa fortare och det fanns ingen tvekan där. Ögonen var nyfiket öppna och helt fokuserade på den andres, djupa som brunnar. ...

 

Och göm våra ansikten i Ditt utsläppta hår."

 

©Jennys Helhet

Jag är här

Posted on Leave a commentPosted in dikter

Jag är här
I den kalla natten
Med händerna bakbundna
Sörjer jag
Min frihet
Sorgen
Kylan inifrån
Lika kall och rå som fukten på väggarna
Kall in till benen
Dör jag sakta
Bortglömd

©Jennys Helhet

Arketypen Slaven, Fången, Offret är en tydlig symbol som jag sett dyka upp i flera regressioner. Både i mina egna och i andras. Handlingsförlamad eller kämpande mot sina fångvaktare. Teckningen ovan ritade jag när jag gick i terapi för många år sedan, en delpersonlighet som dök upp, en känsla jag befann mig i, en situation som jag trodde att jag inte kunde komma ur.  Orsaken till att denna arketypen dyker upp i regressioner och drömmar kan vara att man ska förstå att man inte är ett offer, att man har sin egen vilja och frihet. Att man ska förstå sitt värde och förstå sitt ansvar mot sig själv.

Något

Posted on Leave a commentPosted in dikter
Pense

Något att hålla fast vid
Att längta till
En dröm
En spegel
En sista pusselbit
En saknad
I djupet av Själen

En kung och en drottning
I Drömmarnas rike
I ett slott
På en höjd
Den vackra trädgården
Sjudande av Liv
Som i en Saga

©Jennys Helhet